Mama mea, care are 67 de ani, a reușit să învețe limba engleză în doar 25 de zile! Am fost impresionați de rezultatele ei. Nu le mai dau crezare celor care susțin că nu pot învăța limbile străine după o anumită vârstă

Doar leneșii pot spune că nu au capacități să învețe, sau nu vor.

Timpurile în limba engleză.

Toate persoanele care încep să învețe limba engleză se confruntă cu problema înțelegerii timpurilor verbale.

Există 3 timpuri: prezent (present), trecut (past) și viitor (future). Aceste timpuri ale verbului (tenses) pot fi: simple, continue, perfecte sau continuu perfecte.

Timp simplu: verbul reprezintă o acțiune prezentă, trecută sau viitoare nelimitata în timp.

Timp continuu: verbul reprezintă o acțiune în derulare la un moment dat în prezent, trecut sau viitor care în momentul acela se desfășoară simultan cu o altă acțiune.

Timp perfect: verbul reprezintă o acțiune începută anterior unui moment dat: prezent, trecut sau viitor.

Timp continuu perfect: verbul reprezintă o acțiune în derulare până la un moment dat prezent, trecut sau viitor care continuă sau nu în acel moment.

Acest tabel conține informații despre concordanța timpurilor în limba engleză și conține 16 forme temporare în locul celor 12 cu care ne-am obișnuit.

Nu este necesar să învățați niște fraze, dar încercați să practicați câte 10 minute zilnic. Această metodă vă va ajuta să obțineți cele mai bune rezultate. Important este să studiați sistematic.

Acest tabel conține informații despre concordanța timpurilor în limba engleză și conține 16 forme temporare în locul celor 12 cu care ne-am obișnuit.

Timpurile verbale din limba engleză sunt mai simplu de învățat decât de folosit în conversație. Chiar dacă poți să recunoști cu ușurință forma caracteristică a unui timp verbal, ai ezitări atunci când vine vorba de integrarea sa corectă într-o propoziție.

Înainte de a începe a studia, amintiți-vă care sunt acțiunile pe care le faceți zilnic și scrieți-le pe o foaie, formulând niște propoziții simple. Sunt suficiente 10 pe zi. Repetați cu voce tare fiecare frază pe care va trebui să o transformați la toate timpurile. Imaginați-vă în ce moment și în ce context se desfășoară aceste acțiuni.

În gramatica limbii engleze, verbele au în mod normal, 4 forme extrem de similare și ușor de învățat. Acestea sunt verbele regulate, ușor de înțeles și utilizat. Totuși, există și verbe neregulate, cu forme total diferite față de restul. Învățarea formelor fiecărui verb este deseori cea mai mare problemă a studenților. Tocmai din acest motiv am creat o listă a verbelor cu toate informațiile necesare pentru a putea învăța modurile și timpurile verbale în engleză ale acestor verbe.

Aplicați toate metodele de învățare a limbii engleze și consolidați-vă cunoștințele cu ajutorul practicii conversaționale.