În mod gresit, oamenii cred ca ne naștem cu un anume nivel de inteligență. Coeficientul de inteligență crește însă, prin exercițiu și deschidere.

1. Nu trag concluzii pripite și nu dau nicio apreciere, fără a cunoaște contextul.

O persoană inteligentă nu se grăbește să tragă concluzii și să vină cu aprecieri dacă nu a analizat toate circumstanțele și detaliile. Rareori critică și judecă.

O persoană stupidă critică totul din jurul lor, fără să se gândească prea mult. În același timp, i se pare că este părerea ei este cea mai obiectivă și el este cel mai bun.

Oamenii cu un IQ mai scăzut, se consideră mult mai buni decât alții. Potrivit unui studiu publicat în revista „Știința psihologiei”, persoanele mai puțin inteligente sunt mai predispuse la homofobie și rasism. Ei insultă și umilesc pe alții pentru a-și crea o imagine mai bună.

2. Persoanele inteligente mereu amână ceva.

Da, se pare că obiceiul de a amâna permanent lucrurile importante este încă un semn al inteligenței! Psihologul american, Wharton Adam M. Grant, consideră că această trăsătură l-a ajutat pe Steve Jobs să se concentreze pe obiective mai importante și a devenit cheia inovației și dezvoltării sale personale.

Cercetătorii japonezi Kaya Perina și Satoshi Kanazawa cred că există mai mulți oameni inteligenți printre cei „nocturni.” În studiul lor, au explicat legătură între ritmul circadian și inteligența ridicată. De asemenea, ei au mai constatat că oamenii, care-și amână deșteptătorul sunt mult mai receptivi la necesitățile corpului lor.

3. Persoanele inteligente sunt amuzante.

Oamenii inteligenți au un bun simț al umorului. Într-un studiu realizat de Universitatea din New Mexico, s-a constatat că autorii frazelor amuzante din desenele animate, au un nivel de inteligență ridicat.

4. Sunt activi în a doua jumătate a zilei.

Se pare că printre persoanele active seara și noaptea, procentul de IQ este mult mai mare în comparație cu persoanele care sunt active dimineața și ziua. Probabil pentru că în acest timp este mai simplu să vă relaxați și să vă gândiți la ideile dvs, spre deosebire de ritmul alert al zilei.

5. Se simt confortabil în singurătate.

O persoană inteligentă nu se plictisește atunci când rămâne singur. Adesea, gândurile cele mai geniale apar exact în momentele de singurătate. Oamenii slabi de minte, evită singurătatea deoarece în aceste momente ar trebui să își confrunte propria lor goliciune.

Nu uitați că și creierul necesită alimentare, trebuie permanent să-l dezvoltați și să-l perfecționați.

Ați găsit în această listă o calitate care vă caracterizează? Așteptăm comentariile dvs!